Λεύκες 

Ο φόβος μου και ο τρόμος μου... είναι το θέμα του parking στο Γαλάτσι. Θα ήθελα πως το αποφεύγω όσο περισσότερο μπορώ και τα έχω καταφέρει καλά μέχρι σήμερα. 

Αύγουστο όμως που όλοι τρέχουν για club sandwich στην παραλία, εγώ έκανα την έξυπνη κίνηση και έβαλα προορισμό τις Λεύκες. Πολύς, μα πολύς κόσμος από τον κύκλο μου τις έχει εκθειάσει, και να που ήρθε και η σειρά μου. 

Ξενάγησα τον εαυτό μου στην αυλή αυτής της παλιάς μονοκατοικίας, στην οποία κυραρχεί το ξύλο και η πέτρα, ανάμεσα σε φυτά και λουλούδια, όπου η μικρή φωνούλα μέσα μου έσκουζε “Εδώ θέλω να καθίσω”, “Αχ όχι, εδώ καλύτερα” ζηλεύοντας σχεδόν όλες τις θέσεις που είχαν δημιουργήσει για φαγητό, συμπεριλαμβανομένη και τη δική μας. 

Το μενού είχε πολλά ενδιαφέροντα πιάτα, κάτι που με προβλημάτισε γιατί θα πρέπει κάθε φορά (από τις πολλές που θα το επισκεφτώ ξανά) να παραγγέλνω και κάτι νέο! Οι κατηγορίες του φαγητού ήταν σαφείς και κατατοπιστικές όπως θα διαπιστώσετε! 

Εκείνη τη μέρα όμως πήραμε για ορεκτικό μια ε-ξαι-ρε-τι-κή μελιτζανοσαλάτα με passionfruit και chorizo που οι λάτρεις θα εκτιμήσουν δεόντως, καθώς και κολοκυθοκαλαμποκοτηγανίτες με κρούστα φιδέ για λίγους! 

Έψαχνα για κάτι θαλασσινό και επέλεξα από τα ακριβά πιάτα του εστιατορίου το ριζότο με γαρίδες με chorizo και κρέμα τοπιναμπούρ, ενώ ο φίλος μου τις παπαρδέλες με σάλτσα παρμεζάνας, λαχανικά και σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι στην λαδόκολα. Βρήκα εκπληκτικές όλες τις γεύσεις και στα δύο πιάτα, στα οποία μπορούσες να διακρίνεις σχεδόν κάθε υλικό το οποίο βρισκόταν στη σωστή θέση και στη σωστή ποσότητα. Επιπρόσθετα, η παρουσίαση των πιάτων ήταν ευφάνταστη και ταυτόχρονα καθημερινή, όσο θέλεις για να νιώσεις ομορφότερα από οπουδήποτε αλλού. 

Είναι από τα εστιατόρια που θα επέλεγα για να εντυπωσιάσω κάποιον, ώστε να θυμάται πώς ένιωσε από την ατμόσφαιρα, το φαγητό και την παρέα μου (φυσικά), και όχι τι έφαγε απλά. Μια αμνησία την οποία έπαθα και εγώ στις ακριβείς περιγραφές των πιάτων, όπου συμβουλεύτηκα το μενού στην ιστοσελίδα. Τελικά, μου είχε μείνει η γεύση και το συναίσθημα στο νου σαν ερωτευμένη.. 

Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι 111 46 

Τ 21 0292 4458 

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε αυτό το άρθρο.