Cookoovaya

Μεσημέρι, κέντρο, ζέστη και εμείς στο αυτοκίνητο. Στο κέντρο έχεις τόσες επιλογές αλλά με αυτόν τον συνδυασμό νιώθεις πως δεν έχεις καμία!

Το στοίχημα με την τύχη και την αισιοδοξία ήταν να βρούμε να παρκάρουμε στην περιοχή του Χίλτον για να γευτούμε τα πολλά-υποσχόμενα πιάτα του Cookoovaya, και το κερδίσαμε!

Ο χώρος μου αρέσει πολύ! Αν και στην είσοδο όταν μπαίνεις δεν θα τον έλεγα VIP, προχωρώντας, το ενδιαφέρον μεγαλώνει, και καθώς περνάς από την ανοιχτή κουζίνα φτάνεις στον προορισμό της γεύσης και της καλαισθησίας.

Η κουζίνα είναι ελληνική δημιουργική, ή σοφή κουζίνα, όπως αναφέρει, και το μενού έχει μια ιδιαίτερη κατάταξη, δηλαδή ανά τρόπο μαγειρέματος! Δεν το είχα δει αλλού και η αλήθεια είναι ότι αργότερα βρήκα τον εαυτό μου να το ψάχνει και σε άλλα εστιατόρια. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το μενού είναι «μαζεμένο» και δεν επεκτείνεται άσκοπα και περιττά.

Τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι μας είχαν το καθένα το πλεονέκτημά του, αλλά θα αναφερθώ στα κυρίως. Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας: πολύ νόστιμα, πολύ καλή ποιότητα, αλλά η ποσότητα ήταν μικρή ειδικά σε σύγκριση με άλλα πιάτα. Χταπόδι σχάρας με φάβα: ένα εξαιρετικής εμφάνισης πιάτο… στο μυαλό μου το είδα σαν ένα χωριό από ηφαίστεια γεύσης με λάβα (φάβα) που το κοιτάς από ψηλά και σε προκαλεί να το κατακτήσεις!!!! Μεγάλη ποσότητα, εκπληκτικό μαγείρεμα και άψογη θερμοκρασία, ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μεγάλη ποσότητα!! Ακόμη το σκέφτομαι… δεν ξέρω αν θα ξεπεράσω ποτέ την μοναδικότητά του!

Εκτός από την star level εμφάνιση του χταποδιού, γενικά η αίσθηση ήταν πως όλα θέλουνε λίγο φροντίδα παραπάνω.. το εστιατόριο έχει βγει ραντεβού με την τελειότητα, αλλά νιώθω πως την έχει λίγο δεδομένη. Κάθε σχέση θέλει την φροντίδα της και τα λουλούδια και τα κομπλιμέντα της 😉

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα 115 28

T 21 0723 5005

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε αυτό το άρθρο.