CHE Cocina y Barra Sudamericana

CHE Cocina y Barra Sudamericana

Είναι η πρώτη φορά που θα γράψω για εκείνον και έχω άγχος που θα διαβάσει τι σκέφτομαι για αυτόν και τολμώ να μοιραστώ μαζί σας.

Έχω γράψει σε άλλο άρθρο για ένα μαγαζί που αγαπώ και που μου αρέσει να πηγαίνω τους ανθρώπους μου για να τους βλέπω να ευχαριστιούνται! Η οικογένειά μου είναι όμως κρεατοφάγοι όσο δεν πάει, και το να πάμε για παϊδάκια είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Στα γενέθλιά του, ήθελα να βγούμε για φαγητό κάπου που θα ξετρελαθεί, δεν είχα βρει όμως το μέρος αυτό ποιο θα είναι για εκείνον.

Μια αναποδιά δεν μας αφήνει να πάμε στο μαγαζί που ήθελε ο ίδιος και αμέσως σκέφτομαι τον Γιώργο που μου έχει παινέσει το φαγητό στο Che και έχει υποσχεθεί να με πάει. Γιώργος είναι αυτός, τον εμπιστεύομαι τυφλά. Όπως του εμπιστεύτηκα και την ιδέα του foodster να την κάνουμε μαζί! Γιατί με τον Γιώργο, όσον αφορά το φαγητό, θα έλεγα ότι.. είμαστε ένα!

Ξεκινάμε το ταξίδι προς τον Πειραιά και αυτή η αγχωτική-για-το-αποτέλεσμα νύχτα μας υποδέχεται με νέα αναποδιά, καθώς είχε γίνει παρανόηση σχετικά με το τραπέζι μας. Αισιόδοξοι και οι δύο, περιμέναμε την ετυμηγορία. Η ετυμηγορία ήρθε και με το παραπάνω!!! Τα τραπέζια για δύο είχαν όλα δοθεί και έτσι πήραμε το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι για 6 άτομα, με τα βλέμματα όλων να πέφτουν πάνω μας και να αναρωτιούνται "ποιοι είναι αυτοί και γιατί τους δώσανε το μεγάλο τραπέζι;!;!;" ή "πόσο θα φάνε επιτέλους;;;".

Το μενού είχε την καλύτερη αναλογία σε επιλογές και η μια συνταγή ήταν καλύτερη από την άλλη. Το τελικό σύνθημα δόθηκε και η υπέροχη σερβιτόρα μας πήρε την παραγγελία. Chimichanga για ορεκτικό, black angus για εκείνον και picanha για εμένα. Κρασάκι κόκκινο Ισπανίας και Αργεντινής.

Chimichangaaaaaaaaa!! Το λες σε χαμηλή ένταση, ψιθυριστά, το κοινό μυστικό, omerta, μην σε πάρουν χαμπάρι πως είσαι στο κόλπο... και... chimichangaaaaaaaaa!!! Ήταν μοναδική!!! Η καλύτερη που έχω φάει!! Ένταση, τραγανότητα, υλικά σαν να τα είχαν διαλέξει ένα-ένα και να τα είχαν ψήσει διαφορετικά αλλά και μαζί για να δέσουν, να θωρακίσουν την γεύση και την απόλυτη εμπειρία στο στόμα σου!!! Chimichangaaaaaaaaa!! Εκείνος ξετρελάθηκε, του άρεσε τρομερά, και η καρδιά μου πήγε στη θέση της και συνέχισε να χτυπάει σε κανονικούς ρυθμούς... δυνατά, πολύ, αφού είμαι μαζί του 🙂

Τον έβλεπα να τρώει με τόσο πάθος και ευχαρίστηση, όπως τον έχω δει να τρώει κάτι ρολάκια μελιτζάνας στην Ύδρα, αλλά με περισσότερη έκσταση, ενθουσιασμό και έκπληξη! Η chimichanga τελείωσε (του έδωσα και από το δικό μου, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι είμαι πολύ ερωτευμένη ώστε να προχωρώ σε τέτοια θυσία, αλλά δεν χόρταινα να τον βλέπω να ευχαριστιέται!!!). Και ήρθε το κυρίως.

Εντάξει. Οι γεύσεις, η θερμοκρασία, ο συνδυασμός των υλικών και η ποιότητά τους, η παρουσίαση των πιάτων, σε έκανε να νιώσεις ότι στο σερβίρουν στο παλάτι σου ως άλλος σουλτάνος και σε λίγο θα βγούνε τα χανουμάκια. Εξαιρετικά επιλεγμένα όλα από το πιο ψηλό σημείο του πιάτου και του κρέατος, μέχρι το τελευταίο σημείο σάλτσας γιατί αλλιώς θα χάσουν το κεφάλι τους από τον κακό και απαιτητικό σουλτάνο! Ήταν όλα πάρα πολύ νόστιμα και εκείνος καταευχαρτιστημένος.

Σκέφτομαι ακόμη τις σκηνές που τρώει με τα μάτια και τα χέρια και χαμογελά, και χαίρομαι τόσο για αυτή την επιλογή. "Το καλύτερο φαγητό που έχω φάει έξω στη ζωή μου" μου είπε και νιώθω τόσο υπέροχα που ήμασταν μαζί, ήταν τα γενέθλιά του και μοιραστήκαμε αυτές τις στιγμές.

Αν δεν ήταν ο Γιώργος ειλικρινής και φίλος, δεν ξέρω πού θα είχαμε καταλήξει. Μάλλον στα παϊδάκια!

 

Καραΐσκου 151, Πειραιάς 185 35

21 0429 6660

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε αυτό το άρθρο.