Μαργαρώ

Μαργαρώ 

Η Μαργαρώ ήταν το μαγαζάκι που μου είχαν προτείνει σε μια βόλτα στον Πειραιά κάποια χρόνια πριν. Με είχαν προειδοποιήσει για το αυστηρά περιοριστικό μενού, το οποίο στα νεαρά μου χρόνια το έκανε αποτρεπτικό. 

Μεγάλωσα όμως και έφαγα σε πολλά ωραία μέρη, φθηνά, ακριβά, μεγάλα και μικρά και έμαθα ότι “η περιορισμένη κουζίνα σημαίνει μεγαλύτερη μαεστρία και καλύτερες επιλογές”. Έτσι η πρόσφατη βόλτα στον Πειραιά με έκανε να βάλω πλώρη συνειδητά για τη Μαργαρώ και ας έχει μόνο ντομάτα (με την οποία δε μιλιέμαι από γεννησιμιού μου)! 

Προσεγγίζουμε τον χώρο μήνα Ιούλιο, ώρα 2:30 το μεσημέρι όπου αμέσως μας καλωσορίζουν. Με το που καθόμαστε στο τραπέζι έρχεται το μενού, λεκτικό και ξεκάθαρο “Γαρίδα, μπαρμπούνι;” και μετά “Χωριάτικη;”. Τέλος. Πήραμε και το ουζάκι μας, άρχοντες! 

Σε ελάχιστα λεπτά όλα ήταν στο τραπέζι και απολαμβάναμε το φαγητό μας. 

Θέλω να πω δυο λόγια για την τοποθεσία. Δεν βλέπει θάλασσα, αλλά είναι σαν αυλή στα σπίτια του Πειραιά, ήσυχη από αυτοκίνητα και από βουή του δρόμου. Είναι ακριβώς δίπλα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου γυρίστηκε η ταινία “Η Αλίκη στο ναυτικό” και βλέπεις το προαύλιο της σχολής και το παράθυρο από το οποίο έπιασε στα πράσσα ο κος Διοικητής την Αλίκη να επισκέπτεται τη σχολή, και ο πειρατής Κώστας Δέγλερης να κρύβεται πίσω από το βαρέλι. 

Όσον αφορά τις τιμές, το βρήκα λίγο τσιμπημένο.. Με τις μερίδες να είναι για 2 άτομα: 8 μεγάλες γαρίδες στα 12€, και 8 μεσαία μπαρμπούνια στα 24€. 

 

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς 185 38 

Τ 21 0451 4226 

Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε αυτό το άρθρο.